Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Záhada Čecha, ktorého pred rokom našli v Osle, pokračuje: Obrovské dlhy, opäť zmizol!

Michala našli koncom minulého roka v Osle
Michala našli koncom minulého roka v Osle (Zdroj: Foto: SITA)

PRAHA - Krajský súd v Prahe dnes vyhlásil úpadok a konkurz na majetok 36-ročného Michala P., ktorého našli pred viac ako rokom v nórskom Osle so stratou pamäte. Na povrch totiž vyplávalo, že dlhuje ôsmim veriteľom takmer 3,3 milióna českých korún (119 tisíc eur). Teraz je opäť nezvestný, oznámil novinárom opatrovník Vlastimil Voleský, ktorý muža zastupuje na súde

Podľa Voleského Michal nemá na oddĺženie nárok a bude preto vymenovaný konkurzný správca, ktorý sa bude snažiť dohľadať jeho majetok. "Ak nenájde nič, tak konkurz bude zrušený pre nedostatok majetku, dlžník nebude oddĺžený a bude mať stále záväzky, ktoré má," povedal. Navyše mu vraj budú pribúdať penále za úroky.

Pred novinármi ďalej uviedol, že nevie, kde sa Michal zdržiava a nevedia o ňom ani jeho rodičia. Muž podľa údajov v insolvenčnom registri dlhuje peniaze najmä za pôžičky, ktoré má v bankách aj u nebankových veriteľov.

Tridsaťšesťročný muž bol nájdený bez dokladov a s poraneniami vlani 14. decembra vo východnej časti Osla v snehovom záveji. Hovoril anglicky a rozumel okrem iného česky. Na nič zo svojej minulosti si vraj nepamätal. Nórska polícia neskôr zverejnila jeho fotografiu v snahe dozvedieť sa o ňom viac. Česká polícia následne identifikovala najdúcha ako Čecha, ktorého spoznali jeho rodičia. To potvrdili aj testy DNA.

Posledná zmienka o "tajomnom" Čechovi pochádza z tohtoročného apríla, kedy sa podľa nórskych médií vrátil späť do Česka, aby si vybavil nové doklady. Muž, ktorý používal krycie meno John Smith, vtedy uviedol, že nechce vo vlasti zostať dlho.

Skôr tiež nórskym médiám povedal, že v minulosti pracoval pre českú políciu a podieľal sa na vyšetrovaní hospodárskej kriminality, ktorá sa týkala zločinov s odhadovanou škodou okolo 500 miliónov korún. Ministerstvo vnútra však uviedlo, že dotyčný nebol nikdy zamestnancom polície a že na ministerstve vnútra pracoval iba ako technik počítačovej siete.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu