Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Brutálna smrť na dovolenke v Thajsku: Polícia má vrahov britského páru!

Hannah Witheridgeová (†23), David Miller (†24) a miesto činu Zobraziť galériu (4)
Hannah Witheridgeová (†23), David Miller (†24) a miesto činu (Zdroj: Foto: Facebook , TASR, mirror)

Bangkok - V polovici septembra otriasol dovolenkovou destináciou šokujúci prípad vraždy dvojice mladých britských turistov. Ich telá našli zohavené na pláži v južnom Thajsku. Dvaja robotníci z Mjanmarska sa k desivému činu priznali. Polícia v piatok oznámila, že DNA podozrivých sa zhodujú so vzorkami DNA, odobratými jednej z obetí - Hannah Witheridgeovej.

Informácie prišli po niekoľkých týždňoch nátlaku na thajskú políciu, aby prípad vyšetrila, pretože mohol spôsobiť škody turistickému priemyslu krajiny. Tá sa len s problémami snaží zotaviť po tom, čo armáda v máji uskutočnila štátny prevrat a zaviedla stanné právo.

Polícia uviedla, že zadržala troch mjanmarských robotníkov, ktorých následne vypočula. Dvaja z nich sa priznali k zavraždeniu Hannah Witheridgeovej (23) a Davida Millera (24). Ďalší robotník poprel účasť na útoku, ktorý sa stal na ostrove Koh Tao, známom tichými plážami a obľúbenými miestami na potápanie.

Brutálna smrť na dovolenke
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook, YouTube)

Brutálna smrť na dovolenke
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook, YouTube)

"Oboch mužov vypočúvame. Ich výpovede sa zhodujú a navyše sa priznali, že turistov zabili," povedal tlačovej agentúre AP do telefónu jeden z vyšších policajných dôstojníkov v hodnosti generálmajora. Polícia zatiaľ odmieta poskytnúť podrobnosti o totožnosti migrantov, ale v Thajsku pracuje 2,5 milióna ľudí z Mjanmarska. Väčšinou sú zamestnaní ako pomocné sily v domácnosti, či ako nekvalifikovaní robotníci v stavenom priemysle, rybolove a odevnom sektore.

Obaja zadržaní muži sú vo väzbe. "Spolu s ďalšími dôkazmi a výpoveďami svedkov sme po dôkladnom vyšetrovaní dospeli k presvedčeniu, že títo dvaja migranti sú vrahmi," uviedol ďalší predstaviteľ, komisár regionálnej polície.

Brutálna smrť na dovolenke
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook, YouTube)

Telá britských turistov našli 15. septembra v skalnatom výklenku pri pobreží neďaleko hotela, kde boli obaja ubytovaní. Pitva dokázala, že Witheridgeová zomrela na poranenia hlavy, Miller dostal tvrdé údery do hlavy a utopili ho vo vlnách. Stále nie je známe, čo bolo motívom vrážd.

Pri pátraní po stopách odobrala thajská polícia na ostrove v Thajskom zálive Koh Tao vzorky DNA vyše stovke mužov.
 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu