Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Adam (18) priateľku takmer upálil na smrť: Už som sa rozhodol, teraz ťa zabijem!

Sophia predtým a teraz znetvorená jazvou Zobraziť galériu (4)
Sophia predtým a teraz znetvorená jazvou (Zdroj: Facebook, mlive.com)

KALAMAZOO - Osemnásťročného Američana zrejme čaká poriadne tvrdý trest za to, že takmer na smrť utýral svoju bývalú priateľku. Tá na jeho vyčíňanie nikdy nezabudne; a nielen kvôli obrovskej jazve, ktorú má na hlave.

V pondelok večer sa Adam Shigwadja vyzbrojený nožom vlámal do domu svojej bývalej priateľky a skryl v jej izbe. "Keď som do nej vošla, pozrel sa na mňa s tým najstrašnejším výrazom, aký som kedy na niekom videla. Spýtala som sa ho, či ma chce zabiť. Odpovedal: "Ó áno, už som sa rozhodol. Zabijem ťa"," opísala desivú situáciu sedemnásťročná Sophia Putney-Wilcoxová.

Adam (18) priateľku takmer
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook, mlive.com)

Mladík vzápätí polial ju aj seba benzínom a zapálil. Sophiin brat započul, že sa niečo deje a vtrhol do izby s bejzbalovou pálkou v ruke. Shigwadju začal biť hlava nehlava. Tomu sa však podarilo vyskočiť z okna a utiecť. Nedostal sa ale ďaleko; na druhý deň ho chytila polícia a obvinila z napadnutia z úmyslom spáchať vraždu, z vlámania a podpaľačstva bez možnosti prepustenia na kauciu.

Adam (18) priateľku takmer
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook, mlive.com)

Sophia je stále hospitalizovaná a spamätáva sa z utrpenia, ktoré prežila. To jej bude už navždy pripomínať veľká kruhová jazva tiahnuca sa z hornej časti lebky až k pravému uchu. Paradoxne jej ju spôsobil brat, ktorý sestru nechtiac trafil počas toho, ako sa snažil spacifikovať útočníka. "Beriem to ako nevyhnutnú cenu za prežitie. Keby nebolo tej jazvy, už by som tu nebola," povedala dievčina z nemocničného lôžka michiganským médiám.

Adam (18) priateľku takmer
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook, mlive.com)

S Adamom chodila sedemnásť mesiacov, no minulý rok sa s ním rozišla, lebo zistila, že ju podvádza. Vo februári 2013 sa vlámal do Wilcoxových domu a exfrajerke priložil pod krk nôž. Bol zatknutý, ale vzápätí prepustený na kauciu vo výške 10 tisíc dolárov. Rodina pre Sophiu požadovala policajnú ochranu, tú jej však sudca odoprel. Teraz sedí Shigwadja vo väzbe opäť. Súdne pojednávanie je určené na 1. októbra.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu