Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Slovák dostal desať rokov za vraždu v Prahe: Obeť poznal päť hodín, mal ju vyhodiť z balkóna!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: youtube.com)

PRAHA – Ešte na nový rok otriasol Českom prípad Slováka Eduard Klaga, ktorý na Silvestra zhodil z balkóna svojho hosťa Dušana Dunka. Muža trest neminie a za vraždu dostal desať rokov.

Vražda sa stala posledný deň minulého roku na Petrskej ulice v centre Prahy, Eduard zhodil svojho krajana Dušan Dunka do 15 metrovej hĺbky. Pražský mestský súd mužovi vymeral desaťročný trest. Rozsudok zatiaľ nie je právoplatný.  

Obžalovaný vinu odmieta. Tvrdí, že Dušan vyskočil z okna sám. Proti verdiktu sa ihneď po vynesení rozsudku odvolal.

Sporu predchádzala zrejme opilecká hádka. Obžaloba hovorí, že hostiteľ Eduard riešil konflikt úderom a následne Dušana bodol nožom do chrbta. Vydesený a zranený muž po tom v šoku preskočil dvojitými zasklenými dverami na balkón. Tam ho mal obžalovaný dostihnúť a sotiť cez zábradlie. „Neurobil som to,“ cituje Eduardove slová pred súdom idnes.cz.     

Krvavého incidentu sa zúčastnil aj Ukrajinec Vasil Kapralik. Pred senát sa postavil ako svedok, už si odpykáva trest za to, že zločin neoznámil. "Je to nevierohodný svedok. Môj klient nemal dôvod Dušana Dunku strkať cez zábradlie," argumentoval advokát obžalovaného.  

"Je mi ho ľúto. Ale neurobil som to. Prosím, nekrivdite nevinnému," usiloval sa Eduard obmäkčiť súd.

Obhajoba tvrdí, že Dušan Dunka, ktorý žil na ulici, mohol krok cez zábradlie balkóna urobiť sám. Kvôli tomu, že sa rozhodol v bezvýchodiskovej osobnej situácii dobrovoľne skoncovať so životom. Obžalovaný ho v tom čase poznal len päť hodín. Súdny expert však túto verziu vyvracia. Podľa neho poloha nájdeného tela nenasvedčovala pádu za účelom samovraždy.
 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu