Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Sýrski povstalci zaútočili na vojakov mierových síl OSN z Filipín

(Zdroj: SITA)

MANILA - Sýrski povstalci dnes ráno na Golanských výšinách zaútočili na vojakov mierových síl OSN z Filipín. Informoval o tom filipínsky minister obrany Voltaire Gazmin.

Gazmin uviedol, že sýrski povstalci podnikli útoky na dve základne filipínskych mierových zborov: vojakom v jednej z nich sa útok podarilo odraziť, druhý tábor bol v okamihu, keď minister informoval novinárov, ešte stále pod paľbou.

Filipínsky minister zatiaľ nemá správy o prípadných obetiach na životoch alebo zranených. V rozhovore s novinármi však vyzdvihol vysokú úroveň bojovej morálky filipínskych vojakov.

Sýrski povstalci od štvrtka na sýrskej strane Golanských výšin zadržiavajú 43 príslušníkov mierových síl OSN z Fidži. Fidžijský premiér Frank Bainimarama v piatok informoval, že prebiehajú rokovania o ich prepustení.

Povstalci, podľa všetkého z Frontu an-Nusra spájaného s al-Káidou, zajali skupinu vojakov mierových síl z Fidži vo štvrtok neďaleko hraníc s Izraelom a obmedzili aj možnosť pohybu ich filipínskych kolegov, od ktorých žiadali, aby vydali svoje zbrane, čo však vojaci OSN odmietli.

K incidentu došlo v meste Kunajtra, kde sa islamskí militanti v stredu zmocnili jediného sýrskeho hraničného priechodu s Izraelom, čo vyústilo v ich silné ostreľovanie stíhačkami sýrskeho vládneho režimu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu