Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Pri zrútení vrtuľníka OSN zahynuli traja členovia ruskej posádky

sudánsky vrtuľník
sudánsky vrtuľník (Zdroj: SITA)

JUBA - Vrtuľník OSN sa dnes zrútil v Južnom Sudáne, zahynuli traja členovia ruskej posádky. Informovala o tom tlačová agentúra DPA s odvolaním sa na misiu OSN.

Jeden člen posádky prežil a liečia ho zdravotníci z organizácie Lekári bez hraníc v meste Bentiu na severe krajiny. Ruská tlačová agentúra Interfax napísala, že vrtuľník prevádzkovala ruská spoločnosť Utair a že štyria členovia posádky boli Rusi.

Agentúra citovala nemenované "informačné zdroje" v Moskve, podľa ktorých bol vrtuľník zostrelený. OSN oznámila, že prípad vyšetruje ako nehodu. Vrtuľník MI-8, ktorý vykonával obvyklý zásobovací let z mesta Wau v štáte Západný Bahr al-Ghazál do mesta Bentiu, stratil kontakt s Misiou OSN v Južnom Sudáne (UNMISS) o 13.30 h SELČ.

UNMISS vyslala na miesto nešťastia pátraciu a záchrannú misiu. Misia OSN sa snaží pomáhať upokojiť napätie v Južnom Sudáne, kde si osemmesačný konflikt medzi prezidentom Salvom Kiirom a povstaleckým lídrom Riekom Macharom vyžiadal desaťtisíce ľudských životov a vyhnal z domovov vyše milión ľudí.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu