Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Hyeny v ľudskej koži: Mesiace nútili školákov, aby darovali krv

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

PEKING - Čínska polícia zadržala sedem osôb podozrivých z toho, že bitkou nútili deti školského veku darovať krv, a to dokonca vo väčšom množstve, ako je odoberané aj dospelým darcom. Maloletí navyše v Číne nesmú byť darcami krvi, informoval o tom server BBC s odvolaním sa na štátnu agentúru Nová Čína.

Najmenej osem detí vo veku 10 - 16 rokov prinútil gang "darovať" svoju krv veľkej čínskej spoločnosti v meste Wu-wej v severozápadnej čínskej provincii Kan-su. Deti k tomu boli podľa čínskych médií prinútené bitkou.

Medzi zadržanými je aj vedúci pracovník krvného centra z mesta Wu-wej, ktorý polícii priznal, že sa ocitol pod tlakom, aby získal pre svoju spoločnosť viac darcov krvi. Školáci boli podľa dostupných správ prinútení dávať krv raz mesačne po dobu siedmich mesiacov a množstvo odobratej krvi bolo trojnásobné oproti množstvu, ktoré sa dobrovoľníkom bežne odoberá.

Gang, ktorý si v priebehu tejto činnosti zarobil 6250 jüanov (takmer 760 eur), predložil pri odberoch falošné preukazy, podľa ktorých boli deti staršie než v skutočnosti. Podľa čínskeho zákona totiž môžu krv darovať len osoby staršie ako 18 rokov. Zločin vyšiel najavo potom, čo sa jedno z detí zverilo svojim rodičom.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu