Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Keď sa ľudia spoja, dokážu zázraky: Zranená Britka (21) prežila vďaka sociálnej sieti

Lucy Hill
Lucy Hill (Zdroj: Facebook/Luce Hill)

ČIANG MAJ - Po hrozivej dopravnej nehode v Thajsku sa mladá Britka Lucy Hill dostala na hranicu života a smrti. Mala totiž krvnú skupinu, ktorá je v Thajsku vzácna. Zachránila ju netradičná výzva kamarátov.

Výzva na záchranu mladej Britky, ktorá utrpela ťažké zranenia počas havárie, inšpirovala tisíce ľudí, ktorí sa jej rozhodli pomôcť a desiatky z nich jej darovalo krv. Počas nehody, pri ktorej sa na mopede zrazila s autom, utrpela zlomeninu panvy a krvácanie do mozgu, ale dnes sa už vďaka nezištnej pomoci začala zotavovať. Jej krvnú skupinu má totiž len 1 percento ľudí v Thajsku, ako uvádzajú viaceré médiá.

Stratený Slovák chytil za srdce celú Argentínu: Stovky telefonátov a zvrat v celom prípade!

Podľa lekárov bude môcť chodiť znova, ale až po náročnej rekonvalescencii. Navyše, doživotne bude musieť mať v panve titánové spoje. Život je však nezachránili lekári, ale predovšetkým výzva priateľov na Facebooku, ktorí hromadne prosili o darovanie krvi pre dievčinu. Lucy bola na jednotke intenzívnej starostlivosti a v priebehu niekoľkých hodín výzvu zdieľalo asi 40-tisíc ľudí. Ráno pred nemocnicou Rajavej doslova vytvorili frontu na darovanie krvi. Podľa svedkov prišlo Lucy darovať krv asi 60 ľudí.

อยากความคืบหน้าอาการของของนักท่องเที่ยวรายนี้หน่อยครับhttps://www.facebook.com/laurenemmahall/posts/10208193833387922

Zveřejnil(a) Keng Weerapong dne PLEASE CAN EVERYONE RE-SHARE Unfortunately there are people in the world that don't like to see good deeds being done,...<a data-cke-saved-href="https://www.facebook.com/rajavejchiangmai
Zveřejnil(a) Darren Burns dne 12. leden 2016

...

Viac o téme: Darovanie krviFacebook
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu