Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Ďalšia záhada strateného boeingu: Štyri mesiace po tragédii miznú cestujúcim peniaze z účtov!

Boeing 777 Malaysia Airlines
Boeing 777 Malaysia Airlines (Zdroj: news.com.au, SITA)

KUALA LUMPUR – Ďalším neobjasneným prípadom v súvislosti so zmiznutým lietadlom Malaysia Airlines, ktorý sa stratil začiatkom marca z radarov, trápi vyšetrovateľov. Z účtov štyroch cestujúcich zmiznutého Boeingu 777 zmizlo 111 000 malajzijských ringgitov (približne 26 tisíc eur). Niekto ich vybral z bankomatov.

Informáciu pre mirror.ck.uk potvrdil riaditeľ vyšetrovacieho oddelenia obchodnej kriminality Izanami Abdul Ghany.

Podozrivé výbery z účtov cestujúcich, ktorí boli na palube zmiznutého lietadla, zaznamenala banka až niekoľko mesiacov po nešťastí, presne 18. júla. Okamžite spustili vlastné interné prešetrovanie, no 2. augusta sa obrátili na políciu.

"Vyšetrujeme prípad neautorizovaných prístupov so zámerom spáchať trestný čin," uviedol Izanami Ghany a dodal, že páchateľom môže hroziť pokuta až 150 tisíc malajzijských ringgitov (približne 35 tisíc eur) alebo väzenie do desiatich rokov.

Ako ďalej povedal, polícia vyšetruje všetky možné hypotézy, medzi nimi je aj to, či nešlo o vnútrobankový zločin. "Dostali sme z banky záznam bezpečnostných kamier s cieľom identifikovať podozrivých," dodal.

Boeing s 227 cestujúcimi a 12-timi členmi posádky zmizol 8. marca pri lete z Kuala Lumpur do Pekingu. Trosky stroja sa zatiaľ nenašli.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu