Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Stav Nancy (59) nakazenej ebolou vykázal známky zlepšenia

Nancy Writebol s deťmi v Libérii
Nancy Writebol s deťmi v Libérii (Zdroj: SITA)

ATLANTA - Američanka, ktorá sa v Libérii nakazila vírusom ebola a následne ju previezli do Spojených štátov, je slabá, ale vykazuje známky zlepšenia. Napísala to dnes agentúra AP s odvolaním sa na manžela pacientky Davida Writebola.

Manžel 59-ročnej Nancy Writebolovej opísal jej stav ako "postupujúci", povedal Bruce Johnson, prezident humanitárnej organizácie SIM USA.

Podobne ako v prípade už skôr prevezeného lekára Kenta Brantlyho poskytujú špecialisti aj tejto misionárke experimentálny preparát od výrobcu z kalifornského San Diega, ktorý sa opiera o protilátky.

Podľa informácií spravodajskej televízie CNN sa zdravotný stav 33-ročného Brantlyho po podaní tohto prípravku v priebehu jedinej hodiny zlepšil. Experti sú však vzhľadom na fakt, že preparát nebol doteraz testovaný na ľuďoch, s prognózami a s ohľadom na možné riziká veľmi zdržanliví.

David Writebol, ktorý sa stále nachádza v Libérii, dodal, že rodina už zvažovala pohrebné prípravy, ale teraz cíti úľavu a je opatrne optimistický. Ocenil liečbu, ktorú jeho manželke poskytli v Afrike.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu