Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Pri ďalšom izraelskom útoku na školu zahynulo v pásme Gazy sedem ľudí

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

GAZA - Najmenej sedem ľudí dnes zahynulo a ďalších 30 utrpelo zranenia pri útoku izraelských vzdušných síl na budovu školy v meste Rafah na juhu pásma Gazy, informovala agentúra Reuters.

Podľa výpovedí svedkov a zdravotníkov zasahujúcich na mieste incidentu riadená strela vypálená izraelskou stíhačkou zasiahla v meste Rafah priečelie budovy školy spravovanej Organizáciou Spojených národov (OSN).

V školskom komplexe, ktorý sa nachádza v oblasti, kde izraelská armáda už niekoľko dní bojuje s palestínskymi militantmi z hnutia Hamas, sa v čase náletu ukrývali stovky ľudí.

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu v sobotu vyhlásil, že Izrael bude pokračovať v bojoch proti Hamasu aj po splnení základného cieľa súčasného vojenského ťaženia v Gaze, ktorým je zničenie tajných cezhraničných tunelov využívaných militantmi na ukrývanie zbraní a útoky proti židovskému štátu.

Počas 25 dní trvajúcej vojny v pásme Gazy prišlo podľa stanice BBC o život približne 1740 Palestínčanov - väčšinou civilistov - a 66 Izraelčanov - väčšinou vojakov.

Nezvestný izraelský vojak zahynul počas vojenskej operácie

Nezvestný izraelský vojak, podporučík Hadar Goldin (23), zo zajatia ktorého Izrael vinil Hamas, zahynul v piatok počas izraelskej vojenskej operácie v pásme Gazy. Informovala o tom agentúra Reuters na základe vyhlásenia izraelskej armády. 

Ozbrojené krídlo palestínskeho radikálneho hnutia Hamas v pásme Gazy v sobotu vyhlásilo, že nemá žiadne jasné správy o tom, kde sa izraelský vojak nachádza. Zároveň dodalo, že vojak mohol zahynúť počas útoku v južnej časti pásma Gazy, kde zahynuli aj dvaja ďalší izraelskí vojaci.

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu v sobotu vyhlásil, že Izrael bude pokračovať v bojoch proti Hamasu aj po splnení základného cieľa súčasného vojenského ťaženia v Gaze, ktorým je zničenie tajných cezhraničných tunelov, ktoré Hamas využíva na ukrývanie zbraní a útoky voči židovskému štátu.

Počas 25 dní trvajúcej vojny v pásme Gazy doposiaľ prišlo o život viac než 1675 Palestínčanov - väčšinou civilistov - a vyše 64 Izraelčanov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu