Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Rusi hovoria o vyše 100 zabitých civilistoch na východe Ukrajiny

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

MOSKVA - Vyše 100 civilistov vrátane cudzincov prišlo o život počas "trestnej operácie" Kyjeva na východe Ukrajiny, oznámil dnes Vyšetrovací výbor Ruskej federácie.

"Pri streľbe v mestách Slovjansk, Kramatorsk, Doneck, Mariupol a v ďalších obývaných oblastiach v ľudových republikách Donecka a Luhanska bolo zabitých vyše 100 civilistov," uviedol hovorca vyšetrovacieho výboru Vladimir Markin.

Medzi mŕtvymi sú aj ruskí novinári Igor Korneľuk a Anton Vološin, ruský ľudskoprávny aktivista Andrej Mironov a taliansky fotoreportér Andrea Ronchelli.

Ukrajinské ministerstvo zdravotníctva minulý týždeň informovalo o 200 zabitých civilistoch vrátane žien a detí, píše agentúra RIA Novosti.

Podľa ruských vyšetrovateľov bezpečnostné zložky v snahe "zabiť neobmedzený počet civilistov z dôvodu politickej nenávisti" použili raketomety BM-21 Grad, bojové lietadlá a ďalšiu ťažkú výzbroj.

Orgány v Kyjeve spustili operáciu na východe v polovici apríla v snahe zakročiť proti stúpencom nezávislosti, ktorí odmietajú uznať legitimitu novej vlády, dodala RIA Novosti.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu