Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Vyhlásil, že videl zmiznutý boeing padať do oceánu: Z práce dostal padáka!

Hľadanie malajzijského letu MH370 je stále bezvýsledné Zobraziť galériu (11)
Hľadanie malajzijského letu MH370 je stále bezvýsledné (Zdroj: SITA, koláž Topky)

HANOJ - Robotník z ropnej plošiny neďaleko Vietnamu bol jedným z málo ľudí, ktorí tvrdia, že videli stratené lietadlo MH370 na jeho poslednej púti. Po tom, ako priznal, že spozoroval horiaci stroj nad Juhočínskym morom, dostal sa podľa vlastných tvrdení do riadnych problémov. Tie vyvrcholili prepustením zo zamestnania.

Mike McKay prehlásil: „Verím, že som videl lietadlo Malaysian Airlines padať. Načasovanie je správne.“ Tieto slová mu zmenili život. Hneď ako poslal mail s informáciami o tom, čo videl, svojim nadriadeným, všetko uniklo do médií.

Novinári natoľko zahltili jeho e-mailovú schránku otázkami, až spôsobili, že padol server spoločnosti. Pýtali sa každého, kto pracoval nielen na ropnej veži, ale aj dodávateľov a spoločnosti, ktorá McKaya priamo zamestnávala. „Toto sa pre nich stalo netolerovateľným a ja som bol presťahovaný z veže. Naspäť ma už nepozvali,“ povedal prepustený svedok leteckej tragédie pre New Zealand Sunday Star Times.

Hľadanie malajzijského letu MH370
Zobraziť galériu (11)
 (Zdroj: SITA, koláž Topky)

Vyplatili mu zvyšok mzdy, no ropnú plošinu musel opustiť 5 dní pred koncom zmluvy. McKay s 35-ročnou praxou v oblasti ropných vrtov si teraz hľadá novú prácu. Jeho mail s presnými informáciami o svojej polohe, rýchlosti vetra a ďalších parametroch v čase katastrofy bol zobratý na vedomie aj zo strany úradov.

Vietnamské autority po rozhovore s Novozélanďanom začali hľadať v danej oblasti, o dva dni bolo ale pátranie odvolané a presunulo sa k južnej časti Indického oceánu. Stratené lietadlo sa však stále nenašlo. 

Hľadanie malajzijského letu MH370
Zobraziť galériu (11)
 (Zdroj: SITA, koláž Topky)

Rodiny obetí chcú za informácie, ktoré by pomohli nájdeniu havarovaného lietadla, ponúknuť mastnú sumu 5 miliónov dolárov (necelých 3,7 milióna eur). Zatiaľ sa vyzbierala suma okolo 5000 dolárov.

Nedávno sa objavilo aj ďalšie svedectvo o posledných chvíľach pasažierov malajzijskej leteckej spoločnosti, ktorí  8. marca tohto roku leteli z Medzinárodného letiska v Kuala Lumpur na letisko v čínskom Pekingu.

Britská námorníčka Katherine Teeová oznámila austrálskym úradom, že videla nezvestný Boeing 777 letieť v plameňoch, keď sa spolu s manželom Marcom Hronom plavila krížom cez Indický oceán z Kochi v Indii do Phuketu v Thajsku.

Hľadanie malajzijského letu MH370
Zobraziť galériu (11)
 (Zdroj: SITA, koláž Topky)

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu