Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Ťažká dopravná nehoda na diaľnici v Poľsku má sedem obetí a šesť zranených

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Focus.de)

VARŠAVA - Sedem ľudí zahynulo dnes pri zrážke dvoch mikrobusov na poľskej diaľnici A4 v okolí obce Krapkovice medzi Katovicami a Vroclavom, južne od mesta Opole. Ďalšie tri osoby utrpeli vážne zranenia a tri iné vyviazli so zraneniami ľahšieho charakteru.

Informovala o tom spravodajská televízia TVN24 a internetové portály. Do vozidla diaľničnej údržby narazil mikrobus, v ktorom cestovala podľa agentúry UNIAN skupina ukrajinských robotníkov pracujúcich v ČR, z ktorých sedem prišlo o život. Medzi vážne zranenými sú aj dve ženy z Ukrajiny.

Príčiny nešťastia, ktoré si vynútilo úplne uzavretie spomínanej cestnej komunikácie a nasadenie všetkých zložiek záchranného systému, zatiaľ nie sú známe.

Na poľských serveroch nechýbajú poznámky tamojších občanov, podľa ktorých sa nezriedka stáva, že vozidlá údržby nie sú z väčšej vzdialenosti adekvátne vybavené svetelnou signalizáciou. V danom prípade však zatiaľ nevedno, či boli výstražné svetlá vozidla, sekajúceho trávu v strednom páse diaľnice, funkčné.

Predstaviteľ generálneho riaditeľstva ciest vo vysielaní TVN24 však upozornil, že na práce na komunikácii upozorňovali už niekoľko kilometrov pred osudným dejiskom tragédie. S obnovením dopravy na diaľnici sa ráta až v skorých večerných hodinách.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu