Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

Rozvodnené rieky si v Česku zrejme vyžiadali dve obete

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: kepek.origo.hu)

BENEŠOV NAD ČERNOU – V rozvodnených riekach v Českej republike sa cez víkend pravdepodobne utopili dvaja ľudia, po jednej z predpokladaných obetí sa stále pátra. Informoval o tom dnes Český rozhlas s odvolaním sa na správy záchranárov.

V obci Benešov nad Černou v Juhočeskom kraji policajti vylovili z rieky telo miestnej obyvateľky, po ktorej od dnešného dopoludnia pátrali desiatky ľudí. V povodí rieky Černá platil prvý povodňový stupeň. Na rieke Lubina v okrese Nový Jičín sa nešťastie stalo už v sobotu: v blízkosti hrádze v meste Příbor sa prevrátili dva člny celkovo so štyrmi osobami. Dve sa dostali na breh vlastnými silami a tretiu vytiahli na breh svedkovia. 

Posledný vodák zostal vo vode a stále je nezvestný, uviedol dnes hovorca hasičov, ktorí prehľadávali brehy rieky spoločne s policajtmi. Potápačov budú môcť nasadiť, až keď to dovolí povodňová situácia.  Podľa aktuálnych informácií hladiny riek na väčšine územia Českej republiky už postupne klesajú a hydrológovia očakávajú ich ďalší zostup.  

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu