Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Tínedžerky, ktoré odišli bojovať do Sýrie, sú v Turecku

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

VIEDEŇ - Dve mladé Viedenčanky, ktoré podľa vlastných údajov odišli "bojovať za islam" do Sýrie, sa ozvali svojim rodinám po dvoch týždňoch z Turecka.

Z pevnej linky im oznámili, že je všetko v poriadku, informuje rakúska stanica ORF. Inak však neuviedli žiadne detaily o tom, kde sa nachádzajú, ani čo plánujú. "Vieme od tureckých úradov, že telefonát sa uskutočnil v Turecku," uviedol v utorok hovorca polície Thomas Keiblinger. Telefonát tak zvýšil nádej, že sa ešte nenachádzajú vo výcvikovom tábore pre militantov v Sýrii. Doteraz o dievčatách, po ktorých pátra Interpol, chýbala akákoľvek stopa.

Rakúska polícia začala medzinárodné pátranie po dvoch tínedžerkách po tom, čo zmizli z domu a zanechali listy na rozlúčku. Pätnásťročná Sabina S. a 16-ročná Samra K. napísali identické listy s textom: "Išli sme do Sýrie bojovať za islam. Stretneme sa v raji." Samra pochádza z rodiny, ktorá do Rakúska emigrovala v 90. rokoch z Bosny. V súčasnosti podľa ministerstva vnútra v Sýrii bojuje asi stovka osôb z Rakúska.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu