Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Tvrdý boj našich západných susedov: Veľká razia proti islamským radikálom

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: timesofisrael.com)

VIEDEŇ - Rakúske úrady dnes od skorého rána podnikajú rozsiahle razie proti islamským radikálom vo Viedni, v Linzi a v Grazi. Na 500 policajtov podľa agentúry APA prehľadáva byty, modlitebne a mešity. Polícia mala zatykače pre 20 osôb.

Podľa APA je hlavným podozrivým bosniansky duchovný, ktorý údajne podnecuje k nenávisti. Policajnú akciu nariadil krajinský súd v Grazi. Desiatky domových prehliadok začali v 04:00 SEČ. Rakúsky server oe24.at tvrdia, že ide o doteraz najväčšiu takúto akciu v Európe. Polícia počas nej podľa serveru vyhlásila najvyšší stupeň pohotovosti.

"Dnešným zásahom sa podarilo zasadiť významný úder terorizmu v Rakúsku. Ukazuje, naša politika nulovej tolerancie je správna a doterajšie opatrenia účinné," povedala k zásahu rakúska ministerka vnútra Johanna Miklová-Leitnerová.

Podnetom pre policajnú akciu boli podľa informácií rakúskeho ministerstva vnútra výsledky vyšetrovania rakúskej kontrarozviedky. Podľa nich zosilnelo podozrenie voči viacerým osobám, že radikalizovali a financovali mladýh moslimov, ktorých verbovali pre teroristické akcie v Sýrii a posielali ich do krízovej oblasti.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu