Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Prežila 19 rokov v džungli - je klamárka alebo hrdinka?

P´ngien celý čas mlčí a nie je schopná rozprávať. Alebo sa iba tak tvári?
P´ngien celý čas mlčí a nie je schopná rozprávať. Alebo sa iba tak tvári?

PHNOMPENH - Prežila 19 rokov sama v džungli, alebo je to obyčajná klamárka? Dvadsaťsedemročnú Kambodžanku Rochom P‘ngien, ktorá sa údajne ako osemročná stratila v džungli, podozrievajú viacerí obyvatelia z jej rodnej dediny, že klame. Záhadne sa správajú aj jej údajní rodičia, ktorí najnovšie nechcú povoliť test DNA...

Dvojníčka legendárneho Mauglího z Knihy džungle sa stratila ešte v roku 1988. Pred týždňom sa opäť objavila medzi ľuďmi, keď ju miestny farmár v odľahlej provincii prichytil, ako mu kradne jedlo. Divoška vďaka tomu skončila na polícii. Tam sa stretla so Sal Louom.

„Bola nahá a chodila predklonená dopredu ako opica. Bola na kosť vychudnutá,“ opísal prvé stretnutie s P‘ngien miestny policajt Sal, ktorý si všimol na jej pravom ramene jazvu a spoznal v nej svoju stratenú dcéru. „Vyzerala hrozne, ale napriek všetkému je to moje dieťa,“ vyznal sa šťastný otec.

Ženu spoznal podľa jazvy aj jej brat Khampi. „Je to jasný dôkaz. Nevymýšľam si, pretože tú jazvu som jej spôsobil ja,“ povedal 25-ročný muž. Miestni však rodine Sala Loua neveria a vynárajú sa pochybnosti. „Ak prežila 19 rokov v džungli, ako môže mať krátke vlasy?“ pýta sa jedna z dedinčaniek. Záhadu zväčšuje fakt, že rodičia nechcú pristúpiť na test DNA.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu