Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Dvanásť nových mien na zozname sankcií proti Rusku: Ohrozené aj Putinovo okolie

Dmitrij Rogozin
Dmitrij Rogozin (Zdroj: FB)

BRUSEL - Európska únia oficiálne odmietla zverejniť zoznam 12 osôb, na ktorých v súvislosti s krízou na Ukrajine uvalila sankcie, ten však napriek tomu unikol do médií. Bruselský dopisovateľ britského denníka Daily Telegraph tvrdí, že na zozname sú ľudia z najbližšieho okolia ruského prezidenta Vladimira Putina.

Číslom jeden je údajne Dmitrij Rogozin, vicepremiér Ruskej federácie. Ďalšími má byť Putinov hlavný poradca Sergej Glazjev, predsedníčka hornej komory ruského parlamentu Valentina Matvijenková, predseda Štátnej dumy Sergej Naryškin alebo zástupca veliteľa ruskej čiernomorskej flotily Alexander Nosatov, informuje spravodajský portál Daily Telegraphu.

Lídri EÚ sa na uvalení sankcií voči 12 ďalším osobám zaangažovaných v pripojení ukrajinského Krymu k Rusku dohodli vo štvrtok. Ich celkový počet sa tak zvýšil na 33. Prezidenti a premiéri dvadsaťosmičky o tom rozhodli v rámci prvého dňa zasadnutia Európskej rady v Bruseli. Bude sa na nich vzťahovať zákaz cestovať do EÚ a zmrazenie majetku. Stály predseda Európskej rady Herman Van Rompuy potvrdil, že na čiernu listinu zaradili aj "skutočne vysokopostavené" osoby.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu