Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Ryanair sľubuje letenky snov: Let do USA bude za neuveriteľných 10 eur!

Šéf Ryanairu Michael O´Leary
Šéf Ryanairu Michael O´Leary (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Už sme si tak trochu zvykli, že letecká spoločnosť Ryanair dokáže verejnosť zaujať smelými vyhláseniami alebo plánmi. Tento raz sa im to podarilo dokonale. Šéf Ryanairu Michael O´Leary na konferencii Írskej hotelovej federácie v Írsku vyhlásil, že ponúkne možnosť cestovať do Spojených štátov len za 10 eur!

Riaditeľ Michael O´Leary vie ako spraviť rozruch. Správa, že chce ponúknuť letenky už za 10 eur do Spojených štátov, obletela svet. Má to však menší problém. Najprv musí zohnať dostatok lietadiel na lietanie. Lietať by sa malo z 12 až 14-tich destinácií v Európe do takého istého počtu letísk v zámorí.

Cena 10 eur by mala zahŕňať len samotné cestovné náklady. Za všetko ostatné by ste si mali platiť sami. Občerstvenie počas letu alebo príplatky za batožinu si teda zaplatíte sami. Najväčším problémom bude pravdepodobne zohnať tie správne lietadlá.

Značky ako Boeing alebo Airbus majú toľko zákaziek, že na dodávku nových strojov sa čaká aj niekoľko rokov. Čiže prvý let za 10 eur sa uskutoční až za pár rokov. Keď ich Ryanair získa, o pol roka je pripravená tieto lety zrealizovať. Nízkonákladová aerolinka si pred seba postavila vysokú latku, preskočí ju zrejme až za niekoľko rokov.

"Pravdaže nie každá letenka bude stáť 10 eur. Bude treba aj veľký počet letieniek pre biznis a prémium triedu," povedal O´Leary írskym novinám. Momentálne majú výrobcovia požadovaných lietadiel plné ruky práce, pretože obdržali veľké objednávky od štátov Perzského zálivu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu