Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Vo Viedni zadržali ruského mafiána: Nájomného vraha na úteku

Ilustračné foto
Ilustračné foto

VIEDEŇ - Ruského mafiána známeho pod prezývkou "Celentano", ktorý mal v rokoch 1997-2004 stáť na čele skupiny nájomných vrahov z Novosibirsku, zadržali v utorok vo Viedni. Informáciu priniesol rakúsky verejnoprávny rozhlas a televízia ORF.

Podľa rovnakého zdroja ide o 38-ročného muža, ktorý sa mal podieľať na likvidácii najmenej štyroch osôb, navyše je podozrivý z pokusu o vraždu a najmenej jedného vražedného sprisahania.

Ako vyplýva z informácií hovorcu rakúskeho Spolkového kriminálneho úradu Maria Hejla, zásah, na ktorom sa podieľali aj príslušníci rakúskej jednotky osobitého určenia Cobra, muža úplne zaskočil a mafián nekládol žiadny odpor.

Na stopu hľadaného sa kriminalisti dostali v spolupráci s moskovskou pobočkou Interpolu a políciou v Novosibirsku. Detaily o tom však hovorca prezradiť nechcel.

Podľa rovnakého zdroja ušiel teraz zadržaný z Ruskej federácie ešte v roku 2009 a vo Viedni sa zdržiaval najmenej od roku 2011. Disponoval legálnymi povoleniami na pobyt a bol aj prihlásený, avšak s falošnou identitou.

Niekdajší mužov šéf patril medzi krstných otcov ruskej mafie, ktorý mal istý čas veľmi blízko k regionálnym politikom v okolí Novosibirsku, ale v decembri 2012 ho odsúdili na dlhoročný trest väzenia.

"Celentano" je medzičasom vo vydávacej väzbe vo Viedni, pri výsluchu nebol priveľmi zhovorčivý. Rakúska strana predpokladá, že ho v čo najkratšom čase vydá na trestné stíhanie do Ruska.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu