Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Výhovorka ako zo škôlky: VIDEO naháňačky ochutnávača rumových praliniek!

Zábery zo zadržiavania židovského degustátora
Zábery zo zadržiavania židovského degustátora (Zdroj: Polícia ČR)

PRAHA - Policajti si pri dychových skúškach vypočuli už naozaj všeličo. To, čo sa však pražským mužom zákona snažil nahovoriť šialený vodič za volantom Octavie, prekonalo všetko ostatné. Po tom, čo oplieskal tri zaparkované autá a centrom Prahy unikal pred policajnou hliadkou, sa odmietol podrobiť skúške na alkohol a vysvetlil to snáď tou najhoršou výhovorkou, aká tu kedy bola.

Šofér na Octavii sa v pondelok večer rútil Křižovnickou ulicou, keď zrazu nad autom stratil kontrolu a napálil to do zaparkovaného Renault Megáne. To sa odrazilo do Opelu Astra pred ním, ktoré následne nabúralo do Daewoo Nexia. Ani to ho však nezastavilo a pokračoval v šialenej jazde mestom.

Blázna unikajúceho z miesta nehody si všimol taxikár a začal ho prenasledovať. Medzitým zalarmoval policajtov a opisoval im ulice, ktorými prechádza. Mužom zákona sa nakoniec podarilo šialencovi zatarasiť cestu na ulici Pod Karlovem a v spolupráci s kolegami z pohotovostnej motorizovanej jednotky ho zadržali.

Zábery, ako šialenec búra do troch áut a uniká preč

Polícia naháňa degustátora praliniek

Keďže spolu s vodičom z auta vystúpil aj silný závan alkoholu, policajti muža vyzvali, aby sa podrobil dychovej skúške. To však rázne odmietol a hneď aj vysvetlil prečo. "Som degustátor rumových praliniek a pod vplyvom alkoholu nie som. Navyše som Žid a moja viera mi to neumožňuje," vyšlo z úst údajného odborníka na maškrty.

VIDEO zo zadržiavania opitého degustátora

Polícia naháňa degustátora praliniek 2

Muži zákona však s výmyselníkom nemali zľutovania a kráľovi výhovoriek zabavili vodičák. Následne si vypočuli zopár nelichotivých slov na ich adresu a šoféra odviezli do nemocnice, kde sa mal podrobiť lekárskemu vyšetreniu. Aj to však zarytý degustátor odmietol. "Dopravní policajti podozrievajú muža zo spáchania priestupkového jednania na úseku dopravy a jeho počínanie bude riešiť príslušný správny orgán," uviedla policajná hovorkyňa Jana Rösslerová.

Škoda na obitých zaparkovaných autách sa podľa prvých odhadov šplhá k 150 tisícom českých korún. (takmer 5450 eur). Policajti však najprv musia zistiť, či mal šofér auto poistené. Ak by to tak nebolo, škodu bude musieť zaplatiť z vlastného.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu