Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Záhadná smrť na Bali: Matka (†54 ) s dcérkou (†14) zomreli podobne ako Češky v Hurghade!

Noelene Bischoffová so svojou dcérkou Yvanou. Zobraziť galériu (3)
Noelene Bischoffová so svojou dcérkou Yvanou. (Zdroj: facebook, sky news)

BALI/SYDNEY - Po záhadnej smrti Moniky a Klárky Kramných na dovolenke v egyptskej Hurghade vo svetových médiách rezonuje nový prípad, ktorý je tomu predošlému veľmi podobný. Austrálčanka Noelene Bischoffová (†54) so svojou dcérkou Yvanou (†14) zomreli na Bali za nevyjasnených okolností, kedy si obe po príchode do krajiny pochutili na rybe v miestnej reštaurácii. O pár hodín neskôr už po ne musela prísť sanitka, ale napriek snahe lekárov sa ich životy zachrániť nepodarilo.

Matka s dcérkou sa v piatok popoludní ubytovali v Padang Bai Beach Resort a večer sa spoločne vydali do reštaurácie, ktorá patrila k letovisku. Tam si objednali rybu a približne o ôsmej hodine sa vrátili späť do svojej izby.

Podľa austrálskeho denníka Sydney Sunday Telegraph Yvana o 01.15 zburcovala hotelovú ochranku a žiadala pomoc pre ňu a jej mamu, pretože je im zle. Personál sa postaral o to, aby boli urýchlene prevezené do nemocníc do hlavného mesta, ale podľa jednej z verzií obe zomreli ešte v sanitkách.

Účet z reštaurácie
Zobraziť galériu (3)
Účet z reštaurácie  (Zdroj: facebook, sky news)

Manažér hotela sa však vyjadril, že šiel s Yvanou do nemocnice, kde jej povedal, aby sa nebála. Keď sa vrátil do hotela po pasy, dostal telefonát, že matka zomrela a dievčatko speje k najhoršiemu. Krátko na to skonala aj ona.

Manažéri hotela aj reštaurácie odmietajú, že by príčinou smrti mohla byť otrava jedlom. Podľa nich išlo o veľkú rybu, ktorá bola servírovaná aj ďalším hosťom, pričom nikto ďalší neochorel. Určite nebola toxická a lekári im vraj povedali, že malo ísť o potravinovú alergiu. "Prevádzkujeme malé letovisko, a toto sa nikdy nestalo. Nemôžete byť pripravení na niečo také. Je to neuveriteľné," povedal jeden z manažérov.

Určenie príčiny smrti sa však bude pravdepodobne naťahovať, pretože austrálsky konzulát listom upozornil políciu na Bali, že si neželajú pitvu na ich území, ale prebehne až v ich krajine. Šéf vyšetrovania Adnan Pangibu sa po tejto správe vyjadril, že bez nej ich práca bude veľmi sťažená.

Bischoffová pracovala ako zdravotná sestra v nemocnici v Caloundre, v štáte Queensland a starala sa aj o svoju matku. Zároveň sama vychovávala dcérku. "Nespoliehala sa na nikoho iného. Všetko robila na vlastnú päsť. Bola úplne nezávislá," uviedol švagor mŕtvej Kevin Bowe. Rodina požiadala médiá o súkromie.

Austrálčankina matka a sestra.
Zobraziť galériu (3)
Austrálčankina matka a sestra.  (Zdroj: facebook, sky news)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu