Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Hromadná otrava na základných školách: Vážne príznaky u vyše 900 žiakov!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

HAMAMACU – Viac ako 900 žiakov japonských základných škôl skončilo s vážnymi príznakmi otravy jedlom, čím sa celkový počet priotrávených ľudí vyšplhal na 1400. Podľa štvrtkových informácií úradov v prímorskom meste Hamamacu sa žiaci s najväčšou pravdepodobnosťou priotrávili školským obedom, pričom hnačky spojené so zvracaním sa začali objavovať večer.

Medzi zasiahnutými sú aj 40 členovia pedagogického zboru. Spojitosť s jedlom skonzumovaným v školách však ešte musia potvrdiť testy. Všetky školy v Hamamacu sú od utorka zatvorené a nič sa na tomto stave nezmení až do piatku.

Okolo 1400 Japoncov sa už priotrávilo hlbokozmrazenými polotovarmi ako pizza či výrobky z rýb od japonskej potravinárskej spoločnosti Maruha Ničiro. Tá po vnútornej kontrole zistila prítomnosť pesticídov vo svojich výrobkoch. Polícia predpokladá, že potraviny mohli byť zámerne otrávené. Polícia spoločnosť vyšetruje už od decembra po zistení, že v jej mrazených potravinách sa nachádza chemikália malathion používaná na zabíjanie hmyzu. Výrobca musel stiahnuť z trhu 6,4 milióna svojich produktov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu