Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Sériového vraha pustili na slobodu: Mal navštíviť matku, za mreže sa nevrátil!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

JANOV – Talianske bezpečnostné úrady začali pátranie po odsúdenom sériovom vrahovi Bartolomeovi Gaglianovi, ktorého za dobré správanie pustili na dvojdňovú návštevu svojej postaršej matky. Muž sa však do väzenského zariadenia v Janove už nevrátil, informovala dnes tlačová agentúra AP.

Podľa predstaviteľov väznice je Gagliano ozbrojený a "nebezpečný". Úrady zároveň potvrdili, že trestanec počas návštevy v meste Savona ležiacom na severe Talianska pod hrozbou použitia strelnej zbrane donútil miestneho pekára, aby ho autom odviezol z mesta. Potom mu prikázal vystúpiť z vozidla, na ktorom následne odišiel na dosiaľ nezistené miesto.

Polícia vyjadrila obavy, že mohol prekročiť neďaleké hranice a dostať sa do Francúzska. Gagliana usvedčili z vraždy prostitútky, ktorú v roku 1981 kameňom dobil na smrť, pričom spôsobil zranenia i ďalšej osobe. Po tom, ako ušiel z väzenského zariadenia pre duševne chorých, v roku 1989 zavraždil ďalších dvoch ľudí. Z väzenia sa mu celkovo podarilo utiecť šesťkrát.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu