Štvrtok23. máj 2024, meniny má Želmíra, zajtra Ela, Vanesa

Američania potrebujú informácie: Ponúkajú 10 miliónov!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

WASHINGTON - Americké ministerstvo zahraničných vecí ponúkli odmenu do desať miliónov dolárov za informácie vedúce k vypátraniu páchateľov vlaňajšieho útoku na konzulát USA v líbyjskom Benghází. Informovala o tom dnes agentúra AP.

Štátny department ponúka uvedenú odmenu už od začiatku januára tohto roku, ale len prostredníctvom neoficiálnych kanálov. 

Vzhľadom na citlivé bezpečnostné otázky súvisiace s vyšetrovaním celého prípadu ministerstvo nevyužilo zvyčajné spôsoby zverejnenia podobných oznámení, napríklad prostredníctvom svojej špecializovanej webovej stránky.

Informácia sa objavila až v liste, ktorý dnes rezort diplomacie zaslal americkému Kongresu. Ministerstvo ubezpečilo, že vyšetrovatelia majú svoje kanály, prostredníctvom ktorých stanovenú odmenu ponúkajú. 

Skupina ozbrojencov 11. septembra 2012 vtrhla na americký konzulát v Benghází, pričom zabila veľvyslanca Chrisa Stevensa a troch ďalších Američanov. K útoku, z ktorého sú podozriví islamskí militanti, došlo na 11. výročie teroristických útokov na USA z 11. septembra 2001. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu