Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Sexuálne tajomstvá komunistickej éry: Havel chodil na orgie a jeho žena to vedela!

Václav Havel s prvou manželkou Olgou
Václav Havel s prvou manželkou Olgou (Zdroj: profimedia.sk)

PRAHA/BRATISLAVA - Český režisér Vít Olmer, ktorý sa v roku 1987 preslávil filmom Bony a klid z prostredia vekslákov, prostitútok a podsvetia za totality, chystá jeho pokračovanie. Pri tejto príležitosti neváhal v rozhovore čo to prezradiť o sexuálnej neviazanosti za bývalej komunistickej éry a dokonca si spomenul aj na to, že hosťom na orgiách býval aj Václav Havel. Všetko sa to však malo diať so súhlasom jeho vtedajšej manželky Olgy.

Olmer sa pre český denník Blesk vyjadril, že sexuálna otvorenosť bola v 60. a 70. rokoch celosvetovým fenoménom. "Chodil som do domu spisovateľa Jiřího Muchu, kde to občas pripomínalo Felliniho Satiricon. V predných izbách vážne diskutovali prední filozofi a literáti v kravatách, vzadu súložili kvetinové deti ako o život. Občas medzi ne niektorý z velikánov spredu tiež zavítal, napríklad môj priateľ Václav Havel - avšak s dovolením manželky," znie prekvapivé odhalenie českého režiséra.

Ten sa vyjadril, že Havla mal veľmi rád, pretože s ním bývala sranda a nič "ľudské" mu nebolo cudzie. Erotické úlety vraj skutočne konzultoval so svojou manželkou Olgou, keďže podľa Olmera išlo z jej strany skôr o materský vzťah. Sám tiež nesedával iba vpredu, ale zašiel sa pozrieť aj do zadných izieb. Odôvodňuje to nielen študijnými potrebami, ale aj svojou mladosťou.

To, čo sa tam údaje dialo, vraj nie je vhodné zverejniť v médiách, ale spomína si, ako jedna z "hudobných mániček" vytiahla z batoha umelý pripínací úd, v tej dobe u nás málo známu erotickú pomôcku s komentárom, že ho má z medzinárodneho stretnutia pokrokovej mládeže v Berlíne.

Olmer tvrdí, že to, čo sa vtedy dialo medzi mládežou bol skôr spontánny výbuch uvoľnenej sexuality a následne potom tiež protest proti útlaku totality, ktorý ale čoskoro nemilosrdne skončil. "Hlavne však neexistovali tie strašné pohlavné choroby, okrem kvapavky, ktorá sa brala ako nádcha a zvyčajne sa našiel lekár s injekciou, väčšinou sám účastník radovánok," prezradil Olmer.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu