Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

VIDEO zbesilej jazdy luxusného Porsche: Bezradným policajtom pomohli až kamionisti!

Na šialenca v Porsche neplatila ani nabitá zbraň
Na šialenca v Porsche neplatila ani nabitá zbraň (Zdroj: Polícia ČR)

PRAHA - Nebezpečné predchádzanie, kľučkovanie, šialená rýchlosť. To všetko vystihuje zbesilú jazdu majiteľa Porsche, ktorý sa rútil pražskými cestami s policajtmi v pätách, pričom ohrozoval všetkých naokolo. Muži zákona museli dokonca požiadať o pomoc aj náhodných vodičov kamiónov, ktorí mužovi v Porsche zatarasili cestu a o ostatné sa už postarali policajti.

Majiteľ luxusného Porsche Cayenne sa pred šoférovaním posilnil pár pohárikmi a vyrazil na bláznivú jazdu nočnou Prahou. Nielenže nebezpečne predchádzal a kľučkoval medzi vozidlami, neváhal ohroziť aj služobné auto polície, okolo ktorého len tak presvišťal. Mužom zákona bola jeho nekoordinovaná jazda hneď podozrivá, a tak zapli maják a začali ho prenasledovať.

Blázna za volantom Porsche sa snažili zastaviť, no on namiesto toho šliapol na plyn a dal sa na útek smerom von z centra metropoly. Nebezpečným manévrom sa potom otočil a šialenou rýchlosťou si to namieril späť do mesta. "Na zjazde na Benešov potom podišiel diaľnicu a vracal sa späť do Prahy. Chvíľami unikal až 240-kilometrovou rýchlosťou k ruzyňskému letisku," uviedla policajná hovorkyňa Jana Rösslerová.

Bezradní muži zákona si na šialenca museli zavolať posily, ktoré pomohli kolegom pred Cholupickým tunelom zastaviť dopravu a v spolupráci s vodičmi nákladných aut vytvorili bariéru. Až vtedy sa im nebezpečného šoféra podarilo zastaviť. "Prenasledovaný vodič musel výrazne znížiť rýchlosť, až úplne zastavil, z auta potom odmietal vystúpiť," dodala Rösslerová. Na neoblomného majiteľa Porsche policajti namierili zbraň, vytiahli ho z auta a zhodili na zem.

Policajti museli zastaviť dopravu v tuneli

Naháňačka s Porsche v Prahe 2

Ani s "hlavňou pri hlave" sa však šofér nevzdával a naďalej sa vzpieral. "Neustále kládol aktívny odpor a nechcel s policajtmi spolupracovať. Tí ho preto zaistili a s putami na rukách ho previezli na najbližšie oddelenie," opísala pokračovanie dramatickej akcie policajná hovorkyňa. Keďže zo správania šoféra bolo viac ako očividné, že si pred bláznivou jazdou vypil, bol podrobený dychovej skúške. Tá ukázala 0,9 promile, čo je len desatinu pod hranicou, za ktorú hrozí basa.

Zábery zo zadržania nebezpečeného šoféra

Naháňačka s Porsche v Prahe

Polícia tak bude jeho bláznivú jazdu riešiť ako priestupok a obíde zrejme iba s pokutou a zákazom šoférovania.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu