Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Najkurióznejšia policajná naháňačka: Slepec sa rútil mestom rýchlosťou 136 km/h!

Slepý mladík sedí za naháňačku v base
Slepý mladík sedí za naháňačku v base (Zdroj: int, IBT)

SHEFIELD - Toto ešte nezažili! Policajtom z anglického mesta Sheffield sa pokúšal uniknúť nebezpečný vodič, ktorý v šialenej rýchlosti ignoroval červené, búral stĺpiky a robil riskantné manévre. Zastavili ho až o niekoľko kilometrov ďalej a ostali v šoku, keď zistili, že muž za volantom je takmer úplne slepý.

Len 21-ročný vodič Mulazum Hussain unikal policajtom na Opli Corsa ako profesionálny kaskadér. V rýchlosti až 136-kilometrov za hodinu sa rútil kruhovými objazdmi a mužov zákona sa pokúšal striasť aj predvádzaním takzvaných "hodín". Počas ôsmich kilometrov prešiel cez niekoľko červených a zrámoval zopár betónových stĺpikov.

Podľa miestnych policajtov išlo o "najnebezpečnejšiu" naháňačku v histórii mesta a to aj kvôli tomu, že jej hlavný aktér je takmer úplne slepý. Hussain, ktorého nakoniec dolapili až po privolaní posíl, totiž nedovidí ani za kapotu. Skôr ako policajti pristúpili k jeho autu, presadol si na sedadlo spolujazdca a pred dôstojníkom sa bránil slovami: "Ja som nešoféroval, veď som slepý".

Mužov zákona však touto výhovorkou neobmäkčil a odviedli ho na policajnú stanicu. Na súde sa neskôr ukázalo, že Hussain trpí degeneratívnym ochorením makuly a je registrovaný ako slepý, píše International Business Times. Jeho zrak je podľa vyšetrení tak zlý, že nedokáže rozoznať ani tváre. Mladík sa k nebezpečnej jazde priznal a dostal 9-mesačný trest.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu