Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Keď sa policajtom splašia kone: Muži zákona sa postarali o poriadny chaos!

(Zdroj: YouTube)

MEXIKO – Policajti na koňoch zvyčajne budia v uliciach mexickej metropoly rešpekt, v pondelok však klapot podkutých konských kopýt vyvolával skôr strach. Stádo 30 policajných koní uniformovaným ochrancom poriadku utieklo a spôsobilo chaos v doprave. Pri svojom úteku centrálnou časťou Mexika zničilo 11 áut a zranilo jedného z chodcov, uviedla dnes agentúra AP.

Kone chcela pôvodne mexická polícia nasadiť pri pondelňajšej demonštrácii tisícoviek učiteľov v centre hlavného mesta. Keď ich ale po transporte policajti vyviedli z prepravných vozíkov v blízkosti mexického parlamentu, vyplašil ich údajne zvuk prechádzajúcich áut. Jeden kôň sa splašil a s ním sa dali na útek takmer tri desiatky ďalších.

Od parlamentu vyrazili zvieratá na jednu z dôležitých dopravných tepien Circuito Bicentenario, kde poškodili niekoľko automobilov. Jednému z vodičov, ktorý natočil za jazdy videozáznam, urazil kôň bočné spätné zrkadlo, niekoľko vozov dopadlo podstatne horšie. Poranený chodec má podľa úradov len ľahké zranenia.

Zranené sú aj niektoré zvieratá, o ktorých ošetrenie sa postaral veterinár. Policajti usporiadali na utečené kone veľký hon a prvú skupinu deviatich zvierat sa im podarilo dostihnúť vzápätí, ďalšie ale dlho nemohli dopadnúť. Nakoniec ale podľa denníka El Universal policajti na rôznych miestach mesta našli aj ďalšie kone. Polícia potom oznámila, že zaplatí vzniknuté škody.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu