Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Žiačka (†16) sa zabila, lebo ju znásilňoval učiteľ: A toto je jeho smiešny trest!

Cherice Moralesová Zobraziť galériu (2)
Cherice Moralesová (Zdroj: New York Daily News)

MONTANA - Bývalý stredoškolský učiteľ, ktorého si rozhodne netreba brať za príklad, spáchal otrasný skutok s tragickými následkami. Znásilňoval totiž iba 14-ročnú študentku, ktorá sa vraj nevedela s odporným zážitkom vysporiadať a spáchala samovraždu. Stacey Dean Rambold (45) za svoj čin však dostal podozrivo nízky trest, vo väzení strávi iba mesiac.

Tento krutý prípad sa odohral v americkom štáte Montana a jeho začiatok siaha až do roku 2008. Stacey Dean Rambold si vtedy najmenej trikrát vynútil sex na svojej študentke Cherice Moralesovej, ktorá o dva roky neskôr, len pár týždňov pred 17. narodeninami, spáchala samovraždu.

Súd učiteľa usvedčil z "nezákonného sexuálneho styku", teda znásilnenia. Pôvodných 15 rokov natvrdo ale Ramboldovi zmiernil na iba 31 dní, zvyšok trestu je podmienečný. Za to, že si Rambold odsedel jeden deň vo väzbe, musí vo väzení fakticky stráviť už iba 30 dní.

Matku obete Aulieu Hanlonovú, ktorá pre učiteľa žiadala tvrdý trest, rozsudok šokoval. Pred súdom podľa tn.cz vypovedala, že vzťah medzi jej dcérou a Ramboldom zohral pri samovražde kľúčovú úlohu. Keď padol verdikt, v súdnej sieni sa rozkričala: "Vy hlupáci!"

Sudca konštatoval, že Moralesová mala nad situáciou rovnakú kontrolu ako jej učiteľ. Tiež upozornil, že hoci študentka mala iba 14 rokov, na svoj ​​vek bola značne vyspelá. Faktom ale zostáva, že Rambold mal s obťažovaním študentiek problémy už v minulosti.

Stacey Dean Rambold
Zobraziť galériu (2)
Stacey Dean Rambold  (Zdroj: New York Daily News)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu