Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Príšerná smrť dievčatiek (†2, 5): Otec ich uniesol a upálil sa s nimi zaživa v aute!

Dievčatá uhoreli v tomto aute Zobraziť galériu (3)
Dievčatá uhoreli v tomto aute (Zdroj: news.ch)

GRABS - Švajčiarskym mestom Grabs v nedeľu otriasla obrovská rodinná tragédia. V lese na čistinke našli auto zhorené na popol a v ňom mŕtve telíčka dvoch malých sestier (†2, 5). Podľa všetkého má ich smrť na svedomí otec, ktorého s ťažkými popáleninami našli sto metrov od vraku.

Matka (34) nebohých dievčat údajne v nedeľu volala na políciu s tým, že jej bývalý manžel si vzal dcéry bez jej povolenia a ušiel s nimi na neznáme miesto. Polícia po ňom okamžite spustila pátranie a chvíľu na to narazila na čistinke v oblasti Simmenbödeli na jeho zhorené auto s telíčkami dvoch detí. Polícia presnú príčinu ich smrti nepozná a čaká na výsledky pitvy.

Príšerná smrť dievčatiek (†2,
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: news.ch)

Všetko však nasvedčuje tomu, že ich príšerným spôsobom zavraždil ich vlastný otec. Toho našli bezváldne ležať asi 100 metrov od vypáleného vraku s ťažkými popáleninami, píše denník Neue Zürcher Zeitung. Pôvodne chcel zrejme pripraviť o život aj seba, no z horiaceho auta sa nakoniec rozhodol ujsť. Záchranári bojovali o jeho život a letecky ho previezli do nemocnice. V nej však napokon zraneniam podľahol.

Podľa posledných poznatkov otec ani deti nepochádzali z mesta Grabs, kde k dvojnásobnej vražde došlo. "Je to strašné, že niekto príde do obce a spácha takýto čin," povedal obyvateľ Grabsu. Podľa policajného hovorcu Hanspetra Krüsiho bol otec pre políciu známou firmou, avšak "nie v oblasti rodinného násilia". Matka detí skončila po tragédii v rukách psychológov a prípad prevzali kriminalisti.

Dán svoje deti omámil a upálil

Tragédia podľa DPA pripomína podobný prípad, ktorý sa pred dvoma rokmi odohral v nemeckom Brandenbursku. V auguste 2011 tu istý Dán omámil liekmi na spanie svoje dve dcéry vo veku deväť a desať rokov a za živa ich v aute upálil. Vlani v júni mu za to nemecký súd uložil dlhoročný trest väzenia. Za jeho činom stál spor s matkou detí o opatrovníctvo.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu