Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Detská trampolína zabíjala: So skákajúcim dievčatkom (†9) letela vzduchom 45 metrov!

Oaklee ťažkým zraneniam podľahla
Oaklee ťažkým zraneniam podľahla (Zdroj: maglebymortuary.com/)

PANGUITCH - Kde sa stala chyba? Len 9-ročná Oaklee Sidwel z mestečka Panguitch v Salt Lake City prišla minulý týždeň o život pri skákaní na detskej trampolíne. Vážne zranenia, ktorým v stredu ráno podľahla však neutrpela pri bežnom páde, ale pri nehode, aká sa dá len ťažko pochopiť.

Malá Oaklee sa v utorok spolu s kamarátmi hrala na dvore v Salt Lake City, keď sa zrazu zdvihol prudký vietor. Hoci trampolína, na ktorej dievčatko práve sedelo, bola riadne ukotvená, silný nárazový vietor ju spolu s ňou zdvihol do vzduchu a odniesol preč. Doráňanú Oakley našli až 45 metrov ďalej od miesta, kde trampolína stála.

Okamžite ju previezli do nemocnice, no v stredu ráno ťažkým zraneniam podľahla. Pri nešťastí sa nikto ďalší z detí nezranil, na trampolíne v tom čase sedela len Oaklee. Miestny šerif Cheryl Church označil smrť dievčatka za bizarnú. "Nie je to nikoho chyba," poznamenal.

Ako dodal, všetky bezpečnostné opatrenia boli dodržané, keďže trampolína bola riadne ukotvená. Celá vec bola uzavretá s tým, že išlo len o nešťastnú zhodu náhod. Tragédia zasiahla celé mesto a obyvatelia na počesť dievčatka zriadili bankový účet pre každého, kto by chcel jej rodine pomôcť.

Nekrológ zverejnený na stránke mesta dievčatko opisuje ako vždy veselé a láskavé. "Oakley tu bola s nami nádherných deväť rokov a bola plná života. Žila ho naplno a zdieľala svoje šťastie so všetkými naokolo," píšu na webe. Školáčka milovala jazdenie na motorke, rybárčenie, kempovanie, futbal, plávanie a mnoho ďalších športov. Jej život však predčasne vypršal a najbližší sa s ňou v sobotu naposledy rozlúčili.

 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu