Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Z čoho žije Petr Kramný v Egypte: Za čo platí a čo mu uhrádzajú iní

Petr Kramný Zobraziť galériu (4)
Petr Kramný (Zdroj: FB)

PRAHA - Petr Kramný, ktorému v Egypte za nevyjasnených okolností zomreli manželka aj dcéra, sa stále nemôže vrátiť do Česka. V tejto súvislosti sa vynárajú viaceré otázky, okrem iných aj tá, z čoho vlastne žije.

Tridsaťšesťročný Čech je v Egypte už viac ako tri týždne. Pre políciu predstavuje jediného podozrivého, hoci ho zatiaľ z ničoho neobvinila. Ostáva preto v Hurghade, aj keď mu úrady už medzičasom vrátili pas. Momentálne býva v náhradom ubytovaní.

"V deň, kedy mu skončil riadny pobyt, sme mu v spolupráci s egyptskými partnermi zaistili iné ubytovanie. V súčasnosti býva v hoteli v centre Hurghady, kde mu platíme pobyt aj polpenziu," povedal portálu tn.cz Martin Slaný, hovorca CK Blue style, s ktorou rodina do Egypta cestovala.

Spomínaná cestovka plánuje Petrovi platiť tieto výdavky tak dlho, ako to bude potrebné. Slaný doplnil, že sú v kontakte s ambasádou, ktorá by mala mať informácie od miestnych úradov a polície. Kramného možno neskôr opäť presťahujú, vraj preto, aby na rovnakom mieste neupadol do stereotypu.

Nocľah, raňajky a večere má teda Petr uhradené, obedy a pitie ale musí platiť z vlastného vrecka. Nemalé výdavky taktiež pre neho predstavujú telefón a internet, prostredníctvom ktorých sa spája s rodinou a úradmi.

Nie je jasné, či mu v automobilke Hyundai, ktorej je stále zamestnancom, stále beží plat. Podľa hovorcu firmy Petra Vaněka záležitosť budú riešiť, keď sa Kramný vráti späť domov. Absenciu mu však zrejme zaevidujú ako dovolenku a zvyšok ako neplatené voľno.

Monika (†36) a jej dcéra Klárka (†8) zomreli 30. júla v Hurghade v dôsledku užitia silného jedu. Pochovali ich minulý týždeň v Karvinej. Stále sa čaká na výsledky druhej pitvy, ktorá prebehla v Česku.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu