Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Smrť matky s dcérou (†36, 8) v Hurghade: Nové fakty, čo sa dialo v luxusnom hoteli!

V tomto hoteli sa odohrala celá rodinná tragédia
V tomto hoteli sa odohrala celá rodinná tragédia (Zdroj: int)

PRAHA/ KÁHIRA - V egyptskom letovisku Hurgada boli nájdené dve mŕtve české turistky, ide o matku s dcérou, uviedlo české ministerstvo zahraničia. Otec dcéry je v nemocnici v stabilizovanom stave. Rodina sa podľa posledných informácií otrávila jedlom, úrady to však zatiaľ nepotvrdili.

Zosnulá žena mala 36 rokov, jej dcéra osem. Pochádzali z Karvinej. Obe boli nájdené v izbe v hoteli Titanic Palace. Správu o tom, že nešťastie súvisí s otravou, hovorkyňa ministerstva zahraničia Johana Grohová v túto chvíľu zatiaľ nepotvrdila. "Môže to tak byť, ale my to v tejto chvíli nevieme," povedala.

Česká televízia s odvolaním sa na príbuzných rodiny uviedla, že trojicu deň predtým postihli žalúdočné ťažkosti, ktoré sa Česi pokúsili zmierniť liekmi dovezenými z rodnej krajiny. Muž sa potom v noci prebudil, objavil bezvládne telá manželky a dcéry, zavolal pomoc a skolaboval. Jeho sestra ČT povedala, že predtým kašľal krv. Príbuzní taktiež tvrdia, že rodina sa stravovala výhradne v hoteli.

Na možnú otravu jedlom ukazuje aj nepotvrdená informácia ČTK o tom, že trojica údajne navštívila reštauráciu typu à la carte, kde mohla dostať odlišné jedlo ako ostatní hoteloví hostia. Iní ubytovaní v komplexe obdobné problémy totiž nemajú, citoval server tn.cz hovorcu Asociácie českých cestovných kancelárií a agentúr (AČCKA) Jana Pápeža.

Vlani v zahraničí podľa štatistík ministerstva zahraničia zomrelo 385 Čechov, čo je o 32 menej ako predvlani. Počet úmrtí českých občanov v zahraničí bol vlani najnižší od roku 2006.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu