Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Pápež František v Brazílii: Tieto slová adresoval mládeži!

Pápež František v Brazílii Zobraziť galériu (6)
Pápež František v Brazílii (Zdroj: SITA)

RIO DE JANEIRO - Pápež František v sobotu večer na pláži Copacabana v brazílskom Riu de Janeiro podporil mladých ľudí protestujúcich za zmenu. Vyjadril sa tak v krajine, kde v júni mladí viedli celonárodné demonštrácie za zlepšenie verejných služieb a boj proti korupcii. Hovorca Vatikánu uviedol, že na Copacabanu si Františka prišli vypočuť dva milióny ľudí.

"Mladí ľudia v uliciach sú tí, ktorí chcú učiniť zmenu. Prosím nenechajte iných, aby boli činiteľmi zmien," povedal František. Zároveň tiež vyzval na "prekonanie apatie" a kresťanskú odpoveď na sociálne a politické problémy na celom svete prostredníctvom konštruktívneho dialógu.

Rovnako v sobotu 76-ročný pápež v katedrále v Riu apeloval na katolícke duchovenstvo, aby vyšlo zo svojich chrámov do ulíc. V prejave k tisícke biskupov a kňazov povedal, že by mali ísť do favel - brazílskych slumov a tam slúžiť Bohu. "Nemôžme sa zatvárať v našich farnostiach, v našich komunitách, keď tak veľa ľudí čaká vonku na evanjelium," uviedol František. 

V nedeľu popoludní začal pápež slúžiť na Copacabane záverečnú omšu Svetových dní mládeže, na ktorej starosta Ria Eduardo Paes očakával účasť až do troch miliónov ľudí. Po jej skončení odletí František po piatich dňoch späť do Ríma, kam by mal doraziť v pondelok okolo obeda.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu