Štvrtok9. máj 2024, meniny má Roland, zajtra Viktória

VIDEO reklamy, ktorú zakázali: Vraj je príliš erotická!

Reklama je vraj príliš zmyselná
Reklama je vraj príliš zmyselná (Zdroj: YouTube)

ISLAMABAD - Pakistanskí cenzori zakázali reklamu s obdivovanou modelkou, pretože po odvysielaní zavalili úrad stovky sťažností, že reklama na prezervatívy je až príliš zmyselná. Oznámila to dnes agentúra AP s odvolaním sa na oznámenia úradu, ktorý má na starosti reguláciu médií.

Päťdesiatsekundový šot ukazuje manželský pár, ktorý puká zvedavosťou, ako nijako pozoruhodný sused prišiel k úžasnej novomanželke (jej roly sa zhostila modelka a herečka Mathira Muhammadová osobne), ktorá sa veľmi stará o blaho svojho manžela. Tajomstvo manželského šťastia nakoniec sused prezradí, keď s úsmevom vytiahne balíček kondómov značky Josh, čo v urdčine znamená "vzrušenie".

"Vneste Josh do vášho života," radí sused, a diváci sa dozvedia, že prezervatívy sú teraz dostupné aj s jahodovou príchuťou.

Regulačný úrad však usúdil, že reklama, ktorá by podľa západných merítok asi nijako nevybočovala z prúdu, porušuje pravidlá prípustného správania. Značka propagovaných kondómov je súčasťou americko-britskej organizácie DKT International, ktorá sa v Afrike, Ázii a Latinskej Amerike aj reklamnými spotmi snaží presadzovať plánovanie rodiny a prevenciu pred nakazením vírusom HIV a chorobou AIDS. V Pakistane, ktorý je s približne 180 miliónmi obyvateľmi šiestou najľudnatejšou krajinou sveta, pôsobí od minulého roka.

Pokiaľ terajšie tempo prírastku obyvateľstva bude pokračovať, počet Pakistancov sa podľa DKT do roku 2050 zdvojnásobí, so všetkými nepriaznivými vplyvmi na zdravotný a vzdelávací systém, pretože pokrivkávajúca ekonomika nedokáže zabezpečiť prácu pre milióny ľudí vstupujúce na pracovný trh. Rozšíreniu antikoncepcie však bránia konzervatívne normy správania v moslimskej krajine, kde podľa kritikov pomerov sú krajne konzervatívne verzie islamu na vzostupe.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu