Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Z právnika podvodník: Pre slovenskú prostitútku spreneveril 2 milióny!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

VIEDEŇ - Viedenský právnik spreneveril dva milióny eur klientov po tom, čo prepadol zvodom slovenskej prostitútky a nedokázal financovať svoje náklady. Slovenka ho pritom klamala a mámila peniaze na fiktívny realitný projekt v Bratislave. Keď navyše advokát naletel nepoctivým priekupníkom, išiel sa udať na políciu. Podľa agentúry APA sa označil za "úplného idiota". Súd mu dnes vymeral štvorročný trest väzenia.

Štyridsaťtriročný právnik so špecializáciou na právo nehnuteľností začal vlani spreneverovať peniaze klientov, pretože podľa vlastného priznania prepadol žene, do ktorej z odcudzených peňazí investoval takmer 700.000 eur. Dohromady premrhal dva milióny eur, ktoré mu boli zverené do správy.

"Rok 2012 bol zvláštny rok. Bol to rok, kedy som zle zarábal, tak 3000, 4000, 5000 eur za mesiac. V porovnaní s predchádzajúcou plácou to bolo výrazne menej. Samozrejme som mal kvôli svojmu spôsobu života, ktorý sa mi nakoniec stal osudným, celkom značné fixné náklady, "vysvetlil muž vyšetrovateľom a pripustil, že "zo seba robil veľkého machra ".

Keď mu ale vlastné peniaze začali dochádzať, siahol po tých, ktoré patrili klientom. Pochádzali predovšetkým z obchodu s nehnuteľnosťami a vyhratých súdnych sporov.

Realitný projekt, na ktorý od neho vymámila celé imanie milenka, v skutočnosti nebol málo rentabilný, ako tvrdila, ale vôbec neexistoval. "Naletel som ako úplný idiot," uviedol do protokolu.

Ďalšiu ranu osudu už neustál. Natrafil totiž na ešte väčších nepoctivcov, než bol sám. S kufríkom plným peňazí sa vydal do Frankfurtu nad Mohanom, aby tam na želanie spoločníka nakúpil načierno za 1,1 milióna eur 1,5 milióna libier od neznámeho muža. Čoskoro po výmene kufríkov zistil, že nakúpil "papier z kopírky". "Pomyslel som si, že môj život je v koncoch," vykreslil advokát.

Keď sa vrátil do Viedne, vyhľadal kolegu špecializujúceho sa na trestné právo a zamieril s ním na políciu, kde sa k svojim intrigám priznal. Zároveň sa nechal vyškrtnúť zo zoznamu advokátov a prerušil všetky kontakty so slovenskou prostitútkou.

Teraz je advokátovi jasné, že si nejaký čas posedí vo väzení. "Ale myslím, že budem po tom všetkom schopný pôsobiť ako poradca v tých oblastiach, ktoré dobre poznám," myslí na podľa APA lepšiu budúcnosť.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu