Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Zásah u Nečasa bol v poriadku, ako teatrálny zásah to len vyzeralo

Petr Nečas
Petr Nečas (Zdroj: SITA)

PRAHA - Minister vnútra ČR v demisii Jan Kubice dnes informoval v Prahe členov výboru Poslaneckej snemovne pre bezpečnosť o nedávnom zásahu príslušníkov Útvaru pre odhaľovanie organizovaného zločinu (ÚOOZ) na Úrade vlády ČR, ako aj o domových prehliadkach na viac ako 30 miest.

Správu ministra, ktorý označil policajný zásah za primeraný, vzali poslanci na vedomie s tým, že sa k prípadu vrátia po ukončení preverovania zásahu odborom vnútornej kontroly policajného prezídia. Informoval o tom internetový server Novinky.cz.

Kubice po asi dvojhodinovom neverejnom rokovaní výboru zdôraznil, že sa nemôže vyjadrovať k trestnému konaniu, ktorého účastníkom minister vnútra nie je, ale v rovine zásahu môže hovoriť o primeranom postupe polície. 

Podľa ministrových slov bude policajný prezident Martin Červíček, respektíve odbor kontroly policajného prezídia preverovať, či v detailoch nedošlo k nejakým pochybeniam. "To zatiaľ neviem," pripustil Kubice, ale dodal, že v zásade bol zásah v poriadku.

"Keď polícia zatýkala sedem, osem ľudí, robila desiatky domových prehliadok v rovnakom čase, tak žijeme v svete médií, kde sa to chrlí súčasne, takže to môže vyzerať ako teatrálny zásah," vyhlásil Kubice.

Podľa dostupných informácií sa poslanci nedozvedeli žiadnu informáciu, ktorá by sa už skôr nebola objavila v médiách.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu