Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Sedemročný šofér vrazil do stĺpa: V aute viezol aj päťročného brata

Ilustračné foto
Ilustračné foto

HAAG - Holandská polícia v sobotu zadržala dvojčlennú posádku vozidla, ktoré nabúralo do kovového stĺpa pri ceste. Do väzby ich ale vziať nemohla. Vodič mal ešte len sedem rokov a jeho spolujazdec bol ešte o dva roky mladší, napísala dnes agentúra AFP.

"Policajná hliadka tu videla auto s otvorenými dverami, pri ktorom stáli dvaja malí chlapci," povedala AFP hovorkyňa polície mestečka západne od Amsterdamu Lenny Beijerbergenová. "Sedemročný chlapec policajtom povedal, že auto šoféroval asi kilometer a pol, potom nabúral a zastavil," dodala.
    
Automobil údajne patrí babičke oboch chlapcov. "Ale ja som mal zapnuté pásy a brácho bol v detskej sedačke!" obhajoval sa vraj malý vodič, keď sa objavili policajti. Tí oboch vzali na policajnú stanicu, kde im dohovorili, a potom ich odviezli domov.
    
"Je to naozaj pozoruhodné, nič také som ešte nezažila," dodala Beijerbergenová. "Sedem rokov je na riadenie auta naozaj málo."
    
Holandsko v tomto ohľade nie je ojedinelé. Len pred niekoľkými dňami zastavila austrálska polícia asi 100 kilometrov od Brisbane automobil, za ktorého volantom sedel sedemročný chlapec. Ten im tiež poskytol logické vysvetlenie - dospelý muž, ktorý išiel s ním, bol príliš opitý, aby mohol šoférovať.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu