Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

VIDEO Krvavá dráma na Dni matiek v New Orleans: Už poznáme meno strelca

Streľba na pouličných oslavách Dňa matiek v New Orleanse Zobraziť galériu (7)
Streľba na pouličných oslavách Dňa matiek v New Orleanse (Zdroj: SITA)

NEW ORLEANS - Polícia v americkom New Orleans v pondelok identifikovala muža podozrivého v súvislosti so streľbou počas sprievodu ku Dňu matiek, pri ktorom bolo v nedeľu zranených celkovo 19 ľudí vrátane dvoch detí. Policajti kvôli incidentu podozrievajú Akeina Scotta (19), ktorého veľa ľudí vraj identifikovalo ako strelca. Mladík zostáva na úteku.

"Je na čase, aby sa sám vydal," povedal podľa agentúry Reuters policajt Ronal Serpas. Mladík podľa neho v minulosti čelil obvineniam z rôznej trestnej činnosti vrátane držania omamných látok a strelnej zbrane. Naposledy bol zadržaný v marci, povedal Serpas.

Najmenej 19 ľudí utrpelo v nedeľu zranenia pri streľbe počas pouličných osláv Dňa matiek v meste New Orleans v americkom štáte Louisiana. Informovala o tom na svojej stránke miestna televízna stanica WWL-TV s odvolaním sa na neworleanskú políciu. Medzi zranenými je 17 dospelých (desať mužov a sedem žien), ako aj desaťročný chlapec a rovnako staré dievča.

Streľba na pouličných oslavách
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: SITA)

Deväť osôb previezli do univerzitnej nemocnice - osem z nich so strelnými poraneniami, jedna bola zranená pri páde počas úteku pred streľbou. Traja z postrelených sú v kritickom stave. Nikto zo zranených však nie je v ohrození života.

Streľba na pouličných oslavách
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: SITA)

Na mieste streľby v 7. obvode New Orleansu sa nachádzalo niekoľko stoviek ľudí. Podľa dostupných informácií sa malo strieľať približne o 13.45 h miestneho času z dvoch rôznych zbraní. Reportér denníka The Times-Picayune počul šesť alebo sedem výstrelov. Strieľať mali na Frenchman Street traja podozriví, ktorým sa podarilo ujsť smerom na Claiborne Avenue. Jeden z nich mal byť muž tmavej pleti vo veku 18-24 rokov s krátkymi vlasmi, na sebe mal bielu košeľu a modré džínsové šortky.

Streľba na pouličných oslavách
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: SITA)

K streľbe došlo počas tzv. second line sprievodu. Ako second line sa označuje tradičná prehliadka dychových kapiel v New Orleanse. Sprievod pozostáva z dvoch "sledov" - v prvom (main line) hrajú samotní hudobníci, v druhom (second line) sa zvyčajne tancuje.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu