Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Počet obetí zrútenej budovy v Bangladéši presiahol 800

Počet obetí zrútenej budovy presiahol 800
Počet obetí zrútenej budovy presiahol 800 (Zdroj: SITA)

DHÁKA - Na najmenej 800 vzrástol počet obetí nedávneho zrútenia sa budovy s piatimi textilnými dielňami pri bangladéšskej metropole Dháka. V stredu objavili v sutinách budovy desiatky tiel, kvôli pokročilému štádiu rozkladu ich však museli odoslať do laboratória na identifikáciu prostredníctvom DNA, oznámila polícia.

Po protestoch miestnych obyvateľov začali bangladéšske úrady aj s vyplácaním miezd a ďalších výhod pre ľudí, ktorí kolaps budovy prežili, napísala agentúra AP.  

Delegácia Európskej únie v Bangladéši tiež v stredu vyzvala tamojšiu vládu, aby "okamžite konala" v záujme zlepšenia pracovných podmienok v krajine. Vláda doposiaľ uzatvorila 18 odevných tovární v dôsledku nesplnenia pracovných a bezpečnostných štandardov.

K zrúteniu budovy 24. apríla podľa vyšetrovateľov prispeli tri nelegálne postavené poschodia, nekvalitné stavebné materiály, ako aj vibrácie z elektrických generátorov a tisícov šijacích strojov.  

Ešte stále nevedno, koľko tiel zostalo v troskách, pretože nie je známy presný počet ľudí, ktorí v čas zrútenia sa objektu boli vnútri. Zachrániť sa podarilo 2500 preživších.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu