Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Poriadny úlovok: Polícii sa podarilo zabaviť 52 ton hašišu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP Photo)

MADRID – Španielska polícia dnes oznámila, že zhabala 52 ton hašišu, ktorý objavila v jednom zo skladov v meste Córdoba na juhu krajiny.

Droga bola skrytá v jednom zo skladových hangárov v priemyselnej zóne, uvádza sa vo vyhlásení španielskej polície. Kontraband sa podarilo lokalizovať vďaka výpovedi muža, ktorý v areáli "prekvapil niekoľko osôb snažiacich sa hašiš ukradnúť". Polícia uvedie bližšie informácie o prípade v pondelok na tlačovej konferencii.

Náklad 32 ton rovnakej drogy španielska polícia objavila a zhabala aj 27. apríla v prístave Algeciras na juhu Španielska v rámci operácie Melonar. Šoféra kamióna marockej štátnej príslušnosti polícia zadržala. Hašiš sa snažil prepašovať v kamióne za paletami s debničkami s melónmi.

Španielsko je vstupnou bránou pre dodávky drog do celej Európy prichádzajúce z Afriky a Latinskej Ameriky. Španielske médiá informovali, že poslednou veľkou zhabanou zásielkou bolo 36 ton hašiša, ktoré sa v roku 1996 našli schované na panamskej lodi. Maroko skonfiškovalo rekordnú zásielku - 35 ton hašiša - v roku 2007.

Francúzske denníky v súvislosti s akciou v Algeciras pripomenuli nedávne kuriózne zhabanie 7,5 tony marihuany, ktorá bola vo vreckách poskrývaná v debničkách s pomarančmi a cuketami.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu