Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

V Číne objavili stovky uhynutých prasiat a psov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

PEKING - V Číne objavili stovky ďalších uhynutých prasiat a psov. Podľa miestnych úradov, na ktoré sa dnes odvoláva agentúra AP, sa začiatkom týždňa našlo celkovo 410 prasiat a 122 psov uhynutých na farmách a súkromných pozemkoch v dedine spadajúcej pod správu mesta Jen-š' v stredočínskej provincii Che-nan.

Úhyn zvierat sa vyšetruje. Úrady sa domnievajú, že môže súvisieť s neďalekými chemickými továrňami. Tie museli prerušiť svoju prevádzku a pomôcť polícii vo vyšetrovaní prípadu, informovala oficiálna webová stránka provincie.

Vo vzduchu v okolí dediny testy nezistili prítomnosť žiadnych jedovatých plynov, pitná voda takisto spĺňala štandardy. Úrady oznámili, že úhyn zvierat nemá súvislosť so žiadnou epidémiou ani s vírusom vtáčej chrípky H7N9, ktorým sa nedávno v Číne smrteľne nakazilo niekoľko osôb.

V marci sa našlo viac ako 16.000 uhynutých prasiat v riekach, ktoré zásobujú vodou mesto Šanghaj. Prípad doposiaľ neobjasnili, hoci polícia sa dostala na stopu nelegálnym predajcom bravčových produktov pochádzajúcich z uhynutých prasiat.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu