Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Otrávené žemle: Až 25 zamestnancov skončilo v nemocnici

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BERLÍN - Približne 25 zamestnancov jednej firmy v Nemecku museli dnes previezť na jednotku intenzívnej starostlivosti po tom, čo v utorok zjedli žemle postriekané jedom na potkany. Informovala o tom tlačová agentúra DPA.

Zamestnanci prevádzky na spracovanie umelých hmôt v meste Steinfeld našli kartónovú škatuľu s pečivom pred svojou firmou s odkazom, že je to dar pre zamestnancov.

Keď pracovníci niekoľko žemlí plnených syrom alebo kusmi studeného mäsa zjedli, všimli si na nich nejakú látku. Keďže sa nedalo vylúčiť, že môže ísť o jed, niekoľkí zamestnanci išli preventívne do nemocnice. Lekári sa potom vrátili do firmy, kde vyzdvihli všetkých zamestnancov.

Neskonzumované plnené žemle odviezol vrtuľník do Berlína, kde v nemocnici Charité vykonali testy. Výsledky ukázali, že látka na povrchu pečiva je jed bežne používaný v domácnostiach na kynoženie potkanov a myší.

Polícia uviedla, že u žiadneho z 25 pracovníkov sa ešte neprejavili príznaky otravy, ale všetci zostanú preventívne na jednotke intenzívnej starostlivosti na pozorovanie, keďže účinky jedu sa prejavujú postupne a pomaly. Stupeň toxicity tejto látky pre ľudský organizmus nebol zverejnený.

Na otázku, kto venoval "darček" a prečo, policajný hovorca Andrik Hackmann uviedol: "Vyšetrujeme to s maximálnym nasadením." Žemle so syrom alebo plátkami studeného mäsa sú v Nemecku typickou stravou na raňajky. Záchranné služby vyšetrujú, či tieto bezplatné žemle dostal aj niekto iný.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu