Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Šialenec zabil v Indii krásnu turistku (†24): Zasadil jej 40 rán nožom!

Sarah Grovesová Zobraziť galériu (3)
Sarah Grovesová (Zdroj: guardian.co.uk)

LONDÝN - Mladá žena z Veľkej Británie prišla minulý týždeň počas pobytu v Indii o život. Stalo sa tak len týždeň predtým, ako sa mala vrátiť domov. K jej vražde sa priznal štyridsaťtriročný Holanďan, ktorý tvrdí, že v čase spáchania činu nebol pri zmysloch.

Dvadsaťštyriročná Sarah Grovesová žila posledné dva mesiace na hausbóte v Kašmíre na jazere Dal Lake, ktorý vlastnírodina jej o rok staršieho priateľa Saeeda Shodu. Práve on ju tam v sobotu ráno našiel v kaluži krvi. Vedľa nej ležal tridsaťcentimetrový zakrvavený nôž.

Šialenec zabil v Indii
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: guardian.co.uk)

Dievčinu zavraždil vyše dvojmetrový Richard de Wit, ktorý jej zasadil štyridsať bodných rán. Shodovci predtým počuli, ako sa z kabíny lode ozýva hádka a krik. Krátko nato videli, ako z nej niekto uteká preč. Privolali políciu, bolo už ale neskoro. Vraha, ktorý sa bosý a s pasom v ruke pokúšal ujsť z krajiny, dolapili približne 70 kilometrov od miesta činu.

Šialenec zabil v Indii
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: guardian.co.uk)

"De Wit sa priznal, že ju zabil. Vraj bol posadnutý diablom. Taktiež povedal, že bol v inkriminovanom čase pod vplyvom omamných látok," uviedol námestník generálneho inšpektora Ahafadul Mujtaba pre televíziu Sky News. Vyšetrovatelia odobrali zadržanému krvné vzorky a teraz čakajú na výsledky. Nevylučujú, že za vraždou mohol byť sexuálny motív, hoci prvotné dôkazy tomu nenasvedčujú.

Holanďana na policajnej stanice konfrontoval aj Saeed. Pýtal sa ho, prečo zabil jeho priateľku. "Bol strašne drzý. Len povedal, že to spravil, ale nechcel prezradiť prečo. Nie je normálny, zaslúži si šibenicu," poznamenal zdrvený mladík.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu