Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Za nalievanie alkoholu mladým chce vláda ČR zatvárať krčmy!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

PRAHA - Česká mládež patrí v Európe medzi najväčších konzumentov nielen konopí, ale aj alkoholu - pätina študentov sa každý víkend opije. Vláda preto podľa tento týždeň schváleného akčného plánu protidrogovej politiky na budúce tri roky chce pritvrdiť v boji nielen proti ilegálnym, ale i legálnym drogám, napísal v noci nadnes spravodajský server Novinky.cz.

Ako vo štvrtok povedal národný protidrogový koordinátor Jindřich Vobořil, české ministerstvo zdravotníctva pripravilo novelu zákona o ochrane pred škodami spôsobenými tabakovými výrobkami, alkoholom a inými návykovými látkami.

Podľa návrhu budú mať v budúcnosti úradníci z Českej obchodnej inšpekcie spoločne s políciou právomoc zatvoriť na niekoľko dní reštauráciu či diskotéku, keď zistia, že tam nalievajú alkohol mladistvým.

"Pokiaľ - ako nedávno na jednej diskotéke - objavia mladistvých, ktorí majú pred sebou alkohol a nadýchajú, tak prevádzkareň hneď na dva dni zatvoria. Predstavujem si to tak, ako keď Rumcajsovi v Jičíne na jeho obuvnícku dielňu napísali Nadosmrti zatvorené, tak tam bude napísané Kvôli nalievaniu alkoholu našim deťom na dva dni zatvorené," povedal Vobořil, citovaný Novinkami.cz.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu