Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Dcéry bohatých politikov majú ísť do dražby: Budú sa o ne biť ako o barana!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: photl.com)

ASTANA - V Kazachstane to zobrali s uzatváraním manželstiev veľmi trhovým spôsobom. Hlava Zväzu moslimov Kazachstanu Murat Telibekov prišiel s návrhom vydávať lukratívne nevesty pomocou tenderov a dražieb. Tak by sa vraj konečne podarilo zlikvidovať rôzne politické zväzky a pakty.

Ako sa vraví, ruka ruku myje, a to platí aj v Kazachstane, krajine vplyvných zaťov. Tí sa podľa Telibekova stávajú mocnými politikmi a bohatými podnikateľmi. Úspech v živote už nepredznamenáva iba štúdium, ale najmä dobrá ženba. Preto by sa zaťmi politikov a vysokopostavených činiteľov mali stávať iba tí najsilnejší a najtalentovanejší. Informoval Hlas Ruska.

"Predstavujem si známu dražbu Sotheby's. Podobne sa budú vystavovať naše nevesty. Bude stáť človek s kladivkom a určovať cenu. Dnes je veľmi veľa ľudí, ktorí by sa chceli stať zaťmi. Urobme to preto prehľadne a demokraticky. Alebo niektorí ľudia navrhujú využiť na to “kokpar” - kedy bojuje skupina jazdcov o barana. V danom prípade namiesto barana použiť nevestu. Kto ju získa, uchopí a odvezie najďalej, ten ju aj získa," vysvetlil svoju predstavu Telibekov, ktorý prišiel aj s ďalším nápadom.

Mladomanželia by okrem prepychovej svadby získali aj kontrolný balík akcií jednej z veľkých bánk ako veno. Podľa Telibekova už stačí len urobiť výber VIP neviest a Kazachstan môže ísť príkladom celému svetu. Obyčajní obyvatelia si však o tom myslia svoje. Považujú to jednoducho za nereálnu hlúposť. "Nie je to seriózne. Všetko by malo ísť od srdca. A peniaze prichádzajú a odchádzajú," uviedol jeden z oslovených občanov.

Telibekova už obvinili z urážky žien a škodenia krajine. Ten sa však vyjadril, že chcel iba v grotesknej podobe informovať predstaviteľov moci, o celej absurdnosti vzniknutej situácie.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu