Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Unikol tajný záznam Českej televízie: Zeman na ňom perlí a musia ho podopierať!

Mierne dezorientovanému Milošovi Zemanovi museli viackrát pomáhať ochrankári Zobraziť galériu (2)
Mierne dezorientovanému Milošovi Zemanovi museli viackrát pomáhať ochrankári (Zdroj: CT)

PRAHA - Verejnoprávna Česká televízia skúma, ako sa dostal na verejnosť celý videozáznam, na ktorom je zachytená prvá návšteva novozvoleného prezidenta ČR Miloša Zemana v jej sídle v sobotu večer, iba niekoľko hodín po skončení rozhodujúceho druhého kola volieb. Informoval o tom dnes server Novinky.cz.

Súčasťou videozáznamu je i pasáž o potknutí sa Miloša Zemana, o ktorom samotný politik hovoril už krátko nato pred kamerami. Na internete sa však objavila dlhšia verzia záznamu, v ktorej figuruje aj pasáž, keď sa víťaz prezidentských volieb obracia na generálneho riaditeľa ČT Petra Dvořáka so slovami: "Takže, pán riaditeľ, kde máme popolníček?".

 

"Ide o tzv. hrubé materiály, ktoré vznikli pri nakrúcaní pre spravodajstvo a volebné vysielanie a neboli určené na vysielanie v tejto podobe. Ktosi, koho totožnosť nepoznáme, ich svojvoľne spracoval a zverejnil. Česká televízia teraz celú záležitosť preveruje," uviedla pre Novinky.cz hovorkyňa ČR Michaela Fričová.

Miloš Zeman
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: CT)

Podľa jej slov je aj pri porovnaní terajšej udalosti so zverejnením záberov Václava Klausa a jeho rozcvičky pred novoročným prejavom v roku 2009 podstatný rozdiel. Vtedy zábery, ktoré pôvodne mali poslúžiť iba na technickú skúšku, ČT neskôr odvysielala v týždenníku 168 hodín, za čo si vyslúžila predovšetkým od Hradu ostrú kritiku. Sobotňajšie zábery však zverejnil ktosi svojvoľne.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu