Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Počet obetí zrútenej budovy v Egypte stúpa: Už 26 mŕtvych!

V Egypte sa často rúcajú domy, pretože sa nedodržiavajú pracovné predpisy
V Egypte sa často rúcajú domy, pretože sa nedodržiavajú pracovné predpisy (Zdroj: SITA)

ALEXANDRIA - Na 26 sa zvýšil dnes počet obetí pádu osemposchodovej obytnej budovy v egyptskom pobrežnom meste Alexandria. Informovala o tom štátna tlačová agentúra.

 Osemposchodová budova v robotníckej štvrti mesta na pobreží Stredozemného mora sa preborila krátko pred 07.00 h miestneho času (06.00 h SEČ). Obyvatelia podľa správy tlačovej agentúry Reuters uviedli, že v budove bývalo vyše 30 ľudí. Záchranári použili mechanické rýpadlá a holé ruky pri prehľadávaní trosiek.

Počet mŕtvych sa zvýšil po tom, ako jedna z 12 zranených osôb podľahla svojim zraneniam v nemocnici, napísala agentúra AP. Budova v robotníckej štvrti mesta na pobreží Stredozemného mora sa preborila v stredu ráno. V dome bývalo vyše 30 ľudí.

Minister pre bytovú výstavbu Tárik Wafík oznámil, že budovu postavili v roku 2006 bez povolenia. Minister dodal, že od roku 2009, keď sa výrazne zrýchlilo tempo ilegálnej výstavby, bolo bez oficiálneho povolenia postavených celkovo 318.000 budov.

Tragicky sa skončil život jedného odvážneho obyvateľa domu, ktorý vopred z trosiek vytiahol svoju manželku a dcéru a keď chcel zachrániť spiacich susedov, zasypali ho ruiny, uviedol egyptský denník al-Ahram.

V Egypte sa často rúcajú domy, pretože sa nedodržiavajú pracovné predpisy. V júli sa v Alexandrii zrútila budova a zničila tri susedné domy. Nešťastie si vyžiadalo životy 19 osôb.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu